2019 INCOL Uluslararası Diller Kongresi Tamamlandı

Adana İnsanına ve Kentine Hizmet Vakfı, Çukurova Üniversitesinin ev sahipliğinde UBAADER Derneğinin düzenlediği “Uluslararası Diller Kongresi”ne (International Congrees of Languages) destek vermiş ve kongrenin planlanmasına ve yürütülmesine katkıda bulunmuştur. Kongrenin düzenleme kurulunda da vakfımızın üyeleri yer almıştır. Kongerenin teması ”Dillerin Gücü: Çok Dillilik ve Kimlik – The Power of Languages: Multilingualism & Identity” olarak belirlenmiştir.  Bu bağlamda kongrede iki dillilik, çok dillilik ve çok kültürlülük, dilbilim, karşılaştırmalı dil çalışmaları, dil ve kimlik, çeviribilim çalışmaları, dil politikaları, dil felsefesi, dil edinimi ve ikinci dil edinimi, yabancı dil öğretimi, dil, kültür ve edebiyat çalışmaları, tehlikedeki diller, küresel İngilizceler, dil ve kültür alanlarında çalışmalar ortaya konmuştur. Kongreye yurt içinden ve yurt dışından önemli akademisyenler katılım göstermiş  ve toplamda 70 bildiri metni sunulmuştur.  Sunumlar hem İngilizce hem de Türkçe gerçekleştirilmiştir.

Ülkemizin bilim dünyasına sağladığı katkılar ile diller üzerine olan farkındalığımızın geliştirilmesine yönelik önemli bir etki gösteren INCOL’un vakfımızın iştirakleriyle gerçekleştirilmesi Adana’mızın bilimsel ve eğitimsel yönden ilerlemesi için önemli bir etkinlik olarak tarihe geçmiştir. Vakfımızın üyelerinin bizzat yer aldığı kongrede Çukurova Üniversitesinin farklı bölümlerinden ve ÇEAŞ Anadolu Lisesinden gelen öğrenciler önemli akademisyenlerin sunumlarını dinleme imkânı bulmuş ve kongreye katılmışlardır.

Adana İnsanına ve Kentine Hizmet Vakfı, Adana’mıza eğitim, bilim ve akademik alanlarında katkı sağlayacak etkinliklerin geliştirilmesinde ve gerçekleştirilmesinde rol oynamaya devam edecektir..

Bu anlamda Uluslararası Bilim ve Akademik Araştırmalar Derneği (UBAADER) gibi bilimsel olarak ülkemize katkı sağlayan önemli Dernekler, kurumlar ve kuruluşlarla çalışmaya, projeler geliştirmeye ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz.