ÖNCE ADANA VAKFI, UNDP STARTUP WEEKEND HAFTASI’NDA

Önce Adana Vakfı (Adana Kentine ve İnsanına Hizmet Vakfı) olarak UNDP, Çukurova Üniversitesi Teknokent, Adana Girişimcilik Merkezi ve Çukurova Üniversitesi TTO iş birliği ile düzenlenen StartUp Weekend etkinliğine katıldık.

Temel amacı girişimcileri destekleyerek herkes için yeni iş sahaları ve olanakları yaratmak olan ve 200’ün üzerinde bireysel başvuru ile 80 üzerinde oldukça yaratıcı ve umut veren iş düşüncesi başvurusu alan etkinliğin sunum ve ödül gecesinde birbirinden güzel projeler değerlendirildi.

Etkinlik süresince Türk ve Suriyeli katılımcılardan oluşan takımlar; sosyal uyum, dayanışma ve birlikte yaşama kültürünün gelişmesine katkıda bulundu. Ayrıca toplumsal cinsiyet eşitliğine verilen önem de oldukça dikkat çekti. İnovasyonun ve girişimciliğin cinsiyeti ve ırkı olmadığına inanan bu etkinlikte Adana ve Türkiye için oldukça başarılı adımlar atıldı.