AZERBAYCAN YALNIZ DEĞİLDİR

SENİNLEYİZ AZERBAYCAN
Yüzölçümünün %20’si otuz yıldır işgal altında olan kardeş Azerbaycan, kendi topraklarındaki terör ve bölücü eylemlere son vermek amacıyla Karabağ’da büyük bir harekat başlatmıştır. Bununla birlikte destekçi ülkelerden aldığı güçle işgalci Ermenistan hükümeti başta Gence olmak üzere Azerbaycan’ın birçok sivil yerleşim yerlerine füze atmaktadır. Çok sayıda bebeğin, kadının ve yaşlının şehit olduğu bu saldırılara ise dünya basını üç maymunu oynamaktadır.
Unutulmamalıdır ki Ermenilerle bin yıla yakın kültürel bağları bulunan biz Türkler, elbette Ermeni halkının tümünün bu saldırıları desteklemediğini bilmekteyiz. Azerbaycan’ın bu sorununun hedefinde de sivil Ermeni komşularımız yoktur. Bu haklı mücadele tümüyle Ermenistan hükümetine yöneliktir.
Önce Adana Vakfı olarak kardeşlerimizin bu haklı davasında hem onların soydaşı olmamızdan ötürü hem de insani yükümlülüğümüzün bir gereği olarak Azerbaycan’ın atacağı her adımda onların arkasında değil tam olarak yanlarındayız.
Toprakları uğruna şehit olan bütün Azerbaycan Türklerine Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize şifa ve Karabağ’a Türk bayrağı altında kurtuluş diliyoruz.